Weer Rust in Huis

Voor ouders die ideeën willen.

5 sleutels waardoor je kind en jij naar elkaar kunnen luisteren.

Het resultaat is dit

Er komt  rust in jullie gezin, want

Dit lijstje is handig wanneer je in een ’fight’ dreigt te komen met je kind omdat je kind niet lijkt te luisteren. Maar je kind is er nooit op uit om je te dwarsbomen.
Het probleem zit in één van de 5 punten van dit lijstje.
Dus doe snel de check, en je weet wat je kan veranderen om het tij te keren.

"Handig lijstje Els! Ik had nooit zo in de gaten dat ik alleen maar aan het zenden was naar M. Nu vraag ik haar wat zij bedoelt en krijg de meest grappige antwoorden. Eigenlijk denk ik dan vaak laat maar, zo belangrijk was het ook niet."
"Hi Els, dat 5de punt over mezelf zette me wel aan het denken. Want eerlijk is eerlijk. Ik begin vaak al met de gedachte dat hij toch wel niet zal luisteren en dan voel ik me al opgefokt , en dan luistert hij dus ook niet. Daar moet ik nog wel wat mee. Maar ik begrijp al wel dat het zo werkt."

Dit schrijven is een onderdeel van ‘Opgroeien in Verbondenheid’

Mijn visie op hoe je echt samen met je kind door het leven kunt stappen

Jij als zijn gids.
Omdat dat het leukst en het fijnst is.
Omdat kinderen op die manier de basis meekrijgen om op te groeien tot liefdevolle en zelfstandige mensen die hun verantwoordelijkheid gaan nemen.
Els Brakman is pedagoog en kindertolk; ze werkt met ouders die worstelen met gedrag van hun kind en die daarom in hun ouderschap een persoonlijke groei willen maken.