Inspiratiebronnen

Beetje afgezaagd misschien, maar mijn grootste inspiratiebronnen zijn mijn eigen kinderen en alle andere kinderen die ik mag ontmoeten. Kinderen in de leeftijd 0-100 jaar wel te verstaan. Daarnaast mag ik het ouderschap dagelijks delen met een (mijn, maar dat klinkt zo bezitterig) man die warm én nuchter is en aan wie ik me mag ontwikkelen, zoals hij zich ook weer aan mij ontwikkelt. 

 

Verder  heb ik veel te danken aan Marianne Langemeijer voor de inzichten die ze me leerde op het gebied van de familie en gezins-dynamieken; de bron waaruit de opvoedopstellingen zijn voortgekomen. 
Ook in de diverse trainingen die ik bij Phoenixopleidingen deed werd mijn systemisch denken en handelen gevoed.
Als laatste komt daarbij het Nieuwe Opstellen van Hylke Bonnema, waarmee de klassieke manier van opstellen wat naar achteren verdwijnt en het intuïtieve opstellen van het verlangen meer ruimte krijgt.

 

Daarnaast ben ik Janita Venema en Astrid Klompstra dankbaar voor de prachtige training die ze me gaven met de inzichten die het Kindertolken met zich meebrengt. Beide methodieken zijn in de kern van mijn werk gegrift. En toen kwamen Lisanne Stenekes en Elske Kolkman op mijn pad om me het coachen van jongeren te leren. Hoe LEUK en zinnig! 


Wouthiera Crommelin leerde me de EFT methodiek en blijft me inspireren te vertrouwen op de innerlijke wijsheid die we allemaal al hebben.


Fransien Walton leerden me het enneagram in te zetten.

 

Whauw. 

En ja... ook mijn eigen ouders zijn natuurlijk mijn bronnen geweest met hun eigen-wijsheden; inclusief de liedjes, verhalen en teksten van Annie MG Schmidt waarin altijd de dubbele laag van humor en relativering in zit.

Ode!

Stapels leuke boeken

individuele opvoedopstellingen ; Marianne Langemeijer

Over het werken met opvoedvraagstukken op systemisch niveau.
 

DE VERBORGEN DYNAMIEK VAN FAMILIEBANDEN

Gezonde verhoudingen ; familie opstellingen voor gezin, relatie en organisatie

Please reload

  • Facebook Social Icon

Contact & Bedrijfsinformatie

Els Brakman - Het Verbonden Kind.
06 - 30014915

info@hetverbondenkind.nl

Werkadres:

Bellamystraat 15
Utrecht
Voor privé- gesprekken en de workshops.

 

KvK nr: 53603885

© 2019 Els Brakman