workshops "Opgroeien in verbinding"

Kinderen zoeken verbinding; Het is van levensbelang voor hen. We noemen het vaak: 'spelen, ontdekken of uitdagingen aangaan'. Of we noemen het:  'ruzie maken', of  'niet luisteren'   :-(

 

Maar stééds is de rode draad, dat kinderen zich willen verbinden. Want in verbinding ervaar je dat je leeft. Als je op deze manier naar het gedrag van je kind kijkt, wordt het opvoeden ineens echt leuk!

Tijdens deze workshop licht ik dit toe en bespreken we de manieren waarop ieders eigen kind zich aan het verbinden is.

Zo krijg je inspiratie en handvatten om in contact te blijven met je kind. Het resultaat is dat je het thuis gezellig hebt en een fijne relatie houdt.  

Opgroeien in verbinding: de peuter | het schoolkind | de puber:

Boy with Pug Puppy

Peuters zijn lief, eigengereid, dwars, boos, snoezig, nieuwsgierig....Maar communiceren met een peuter vereist speciale vaardigheden;

Begrijp je zijn behoeftes en zie zijn (on)mogelijkheden...? Dan kan je goed volgen wat hij bedoelt.En je kan dan óók uitleggen wat jíj bedoelt.Want dat is vaak het moeilijke bij peuters. Dé missie van een peuter is: zich leren verbinden. Hij is daar superdruk mee; maar je moet dat wel ZIEN. Met die bril op kan je veel meer van hem hebben, wordt de wereld veel boeiender en wat jullie samen doen is dan steeds weer een avontuur.

Zie agenda voor data  - Opgeven kan HIER

de peuter

kids-1093758_1920.jpg

Schoolkinderen draaien vaak al stevig mee in onze maatschappij. Al is het alleen al om het ritme van de dag:Vroeg naar school; buitenschoolse opvang; clubjes; cursussen. Wat willen we als ouders meegeven aan hen en op welke manier?

Deze avond gaat over wat we doen, over wat we willen doen en over wat we misschien nog meer (of juist minder) gaan doen.Alles rondom steunen, sturen, stimuleren en samen-werken om je kind te helpen zich te kunnen verbinden.

 

Naar agenda

het schoolkind

sleep op bankje.jpg

Hoe fijn is het wanneer je die 'gevreesde' periode met je kind ontspannen kan doorlopen.
Echt, de verhalen over de pubertijd zijn veel erger dan nodig is!


Elk kind worstelt zich op zijn eigen wijze door deze periode van volwassen worden. Daarom zijn trucjes en regeltjes niet helpend, maar moet je vooral zelf stevig staan en ontspannen blijven.  


Je leert op deze bijeenkomst wat de 'ontwikkelingstaken' zijn van je kind (ofwel.... waar hij zich mee aan het verbinden is)  en hoe hij/zij dat aangaat.
Zo krijg je meer begrip voor de manier waarop hij zich nu even gedraagt.
Een puber leert je trouwens ook  superveel over jezelf wist je dat?
Zo bekeken word je puber je cadeautje!

 

Je begrijpt na deze bijeenkomst ook wat je beter wel en wat je vooral niet meer moet doen.
Wel zo fijn voor jullie relatie!​

Naar agenda

de puber

Over de methodiek van de kindertolk®, PresentChild

Je kind voelt aan wat er in jou omgaat; Toneelspelen heeft geen zin, want je kind voelt meer aan dan je denkt!


Uit liefde voor jou wil hij dat het goed met je gaat; dat je je blijft ontwikkelen en dat je in het reine komt met wat jouw dwars zit.  
Met zijn gedrag probeert hij jou dat duidelijk te maken.
Laat je verrassen door wat je kind je wil zeggen en leer zijn gedrag te vertolken!
 

Workshop Wat is Present Child?

Een opvoedopstelling is een nieuwe manier om naar de problemen tussen ouder en kind te kijken. Want vaak, wanneer adviezen en trucjes toch niet helpen, is er wat anders aan de hand. Dan kan het zijn dat het kind, uit liefde voor het systeem van zijn familie, iets 'doet' om te proberen recht te zetten wat binnen het familie systeem ontspoord is. 'Ongewenst gedrag' is vanuit zijn optie dan dus het meest effectieve signaal dat hij kan uitzenden om aandacht te vragen voor een familie probleem! Het kan gaan om het mee willen dragen van het lot van een ander; het kan gaan over het eren van een te vroeg overleden kind of miskraam; over een buitengesloten familie lid (bv bij scheidingen) of.. een familiegeheim. etc


Middels de opstelling (gebaseerd op de familie opstellingen van Bert Hellinger en Frank Ruppert) kan het probleem tevoorschijn komen en opgelost worden.
Een opvoedopstelling doet een ouder zonder dat het kind erbij is. Wel zo fijn!


Lezing: de waarde van een Individuele Opvoedopstelling

"Het was heel anders dan ik verwachtte. Ik voelde dat ik nooit goed genoeg was voor mijn kinderen en door jou begrijp ik nu waar dat gevoel vandaan komt. Nu ik me niet steeds schuldig voel is het veel makkelijker en gezelliger met hun!"

"Je warme manier van begeleiden is zo bijzonder!"

"Ik was wel echt verrast toen ik begreep dat mijn verleden zo door- echode naar mijn kind. Terwijl ik zo mijn best doe om het anders te doen met haar! Maar nu ik het begrijp en er weer zelf mee aan de gang, ga is het zo bevrijdend! En mijn dochter is weer helemaal zindelijk 's nachts! Dat een kindertolk dit op deze manier kan bereiken!"​

"Ik was even vergeten hoe krachtig een ontmoeting met een groep gelijk-geïnteresseerden kan zijn. Zo fijn!"

 

"Het mooie aan een formule als deze is dat er natuurlijk intern- juist door anderen te horen praten – of alleen al non verbaal te aanschouwen– heel veel ‘aha’ momenten zijn over het vroeger en nu van onszelf..."

 

"Ik ga veel bewuster naar mijn eigen rol in het gezin kijken en heb handvatten gekregen om beter in contact te komen met de jongens."

 

"Fijn..die open sfeer waar ik me veilig in voelde en waar iedereen durfde te zeggen wat hij tegenkomt in zijn ouderschap! Fijn om te ervaren dat iedereen zijn struggles heeft."

"Het geeft me houvast. We zijn goed bezig en heb vertrouwen om zo door te gaan."

 

"Ik kan me veel meer verplaatsen in mijn kind"

 

"Het was erg fijn deze training te volgen, nogmaals dank. De training heeft steun gegeven aan een nodige verschuiving in ons ouderschap…..dwz door bevestiging te krijgen bij de bijeenkomsten was ik in staat om thuis een betere vertaling te maken van een aantal essentiële dingen waarin we meer op 1 lijn konden komen."

"Sfeer was goed, erg open, veel ruimte voor iedereen, gelijkwaardigheid, geen hiërarchie, knap gedaan!"

"Met name verbonden zijn met alles om je heen en hoe dat te bereiken heeft me veel gebracht."

reacties van ouders

  • Facebook Social Icon

Contact & Bedrijfsinformatie

Els Brakman - Het Verbonden Kind.
06 - 30014915

info@hetverbondenkind.nl

Werkadressen:

Het Bastion
Bastionstraat 13
4817 LD Breda
(samenwerking met Greetje Welten
Kindercoach bij het Zonnewiel)

​Zutphen
(samenwerking met Liselot Wessel
kindercoach bij Springboon)

Bellamystraat 15/ Domplein 5
Utrecht
Voor privé- gesprekken en de workshops.

KvK nr: 53603885

© 2019 Els Brakman