Gespreksonderwerpen voor een lange avond


Drie gespreksonderwerpen over je ouderschap : ….voor een lange avond…. 1. Je kind loslaten? Gelukkig betekent loslaten niet “laat maar vallen’ en ‘ze/hij zoekt het maar uit’, maar vergt het een actieve houding. De gebondenheid aan je kind omdat er zorgtaken zijn, wordt steeds meer omgebouwd tot een verbonden zijn met elkaar. Dit gebeurt op basis van een actieve uitwisseling in de ontmoeting met je kind als individu en is duurzaam. En het begint al veel eerder dan in de pubertijd ! Hoe, wanneer, waar, waarom laat jij je kind steeds losser? Hoe bouw jij aan jullie verbondenheid? Is er iets wat jou weerhoudt ? Wat? Wanneer? Waarom? Wat levert het je op? Hoe is het voor jou wanneer de andere ouder het op zijn eigen manier en eigen moment doet?

2. Ouderschapsbelofte. Je wilt je kind eigenlijk alles wel geven.. maar wat precies? Wat zijn de basis behoeften van je kind? en hoe stel je die ‘veilig’, dwz wat is jouw bijdrage daarin? Denk aan de fysieke behoeften als eten slapen, geborgenheid, maar ook aan acceptatie, waardering, ontplooiing, scholing, ethiek, spiritualiteit/natuurbeleving. Wat kan je zelf goed/graag geven en waarin is bv jouw partner veel beter? Zijn daar afspraken over te maken? Je hoeft namelijk niet alles te kunnen! 3. Voor in het rugzakje van je kind.. Wat vind je echt belangrijk om mee te geven aan je kind aan waarden en misschien ook aan normen? Bv zelfvertrouwen, respect, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid, integer zijn…. Wat staat bij ieder van jullie in de top 5? En hoe maak je deze kwaliteiten wakker bij je kind? (Ehh…Vergeet vooral niet dat kinderen het meest leren van hoe jij het hen voorleeft!)

Bekijk mijn workshops, cursussen en lezingen voor gespreksmogelijk

  • Facebook Social Icon

Contact & Bedrijfsinformatie

Els Brakman - Het Verbonden Kind.
06 - 30014915

info@hetverbondenkind.nl

Werkadres:

Bellamystraat 15
Utrecht
Voor privé- gesprekken en de workshops.

 

KvK nr: 53603885

© 2019 Els Brakman