Lastig gedrag bij je kind? Zoek verbinding, te beginnen met jezelf.

Positieve mindset Het gaat anders dan we hoopten en verwachtten . Ineens zijn de kinderen thuis, en jij waarschijnlijk ook veel meer. Je komt elkaar nu ECHT tegen. Alle leuke én minder leuke dingen van iedereen worden steeds zichtbaarder. Zelfs ook de jouwe waarschijnlijk :-( Wat kan helpen is dat je je focust op de leuke, lieve dingen in de ander. Dat je die benoemd, dat je ervan geniet, dat je die koestert en stimuleert. Verbind je daarmee met je hart! Je weet het allang: wat aandacht krijgt groeit. En je hebt steeds opnieuw de keuze om je aandacht te richten tussen wat fijn is, of op dat wat niet lekker loopt. Je mindset kan veel beinvloeden! Kansen zien Toch zijn de 'niet lekker lopende' situaties er niet voor niets. Je kan ze ook zien als een uitnodiging om te kijken waarom het niet lekker loopt. Want wegduwen en negeren van de zogenaamde 'negatieve gevoelens' is nooit de echte oplossing. Het popt altijd ergens anders weer op! Dat komt omdat er onbewust iets in je speelt; iets wat jouw gedachten, gevoelens en dus ook je handelen een bepaalde 'kleur' geven. De niet lekker lopende situaties bieden de mogelijkheid om steeds dichter bij jezelf te komen; te achterhalen waarom je niet vrij bent om liefdevol in contact te blijven met je kind (of je partner). Je kunt beginnen met je je te verbinden met wat je eigenlijk niet wilt zien van jezelf. Door te accepteren wat er is, wat je voelt, en wat het met je doet. Alleen dat al is zo’n bevrijding! 'pfff... ik ben ook maar een mens'... Herkenning? Klopt dit? Waarschijnlijk heb je al vaak nagedacht over jullie vervelende patronen. Steeds weer hetzelfde riedeltje in je hoofd, steeds weer dezelfde goede voornemens. Je hebt erover gesproken met anderen, Je hebt verklaringen ‘gevonden’ vanuit je jeugdervaringen. En tot slot heb je je er wellicht bij neergelegd als zijnde "zo is het nu eenmaal", of ‘zo ben ik nu eenmaal’. Maar ehh... In mijn optiek is dat niet nodig, en is het zonde van jouw én jullie tijd. Wat kan je doen? Wanneer je in een vervelende situatie zit, of dreigt te komen, kan je eens kijken of je afstand kan nemen. Adempauze. Denk dan: 'dit heeft niets te maken met mijn moederliefde voor jou, mijn kind, want die is onvoorwaardelijk. Dit heeft te maken met mezelf. Ik ben nu niet vrij om vanuit liefde naar je te kijken. Ik zie niet jouw behoefte, maar voel vooral mijn eigen behoefte waarin ik je anders wil zien dan je nu bent.’ En glimlach dan! Echt letterlijk. Trek je mondhoeken omhoog! Ook al voelt het eerst geforceerd. Vaak kan je dan al uit de strijd stappen. Wat je nog meer kan doen. Je kan daarnaast gaan kijken waarom je steeds is een patroon met je kind stapt. Dat ligt vaak op een diepere laag dan waar je met je gedachten bij kunt komen. De achtergrondkleur van waaruit je reageert, waarop je aannames en verwachtingen op zijn gestoeld, berusten vaak op ideeën die nú herzien mogen worden. Het voordeel van een nieuwe achtergrondkleur is dat je automatische al in een andere mood bent. Veel makkelijker dan steeds trucjes uit de kast te moeten halen! Een opvoedopstelling / EFT Wil je een 'lichtere, warmere achtergrondkleur' waartegen jouw leven zich afspeelt? Een opvoedopstelling/ EFT kan hierbij heel behulpzaam zijn. Dat kan zelfs online! Dus wanneer je echt een stap vooruit wilt maken… bel of mail me !

  • Facebook Social Icon

Contact & Bedrijfsinformatie

Els Brakman - Het Verbonden Kind.
06 - 30014915

info@hetverbondenkind.nl

Werkadres:

Bellamystraat 15
Utrecht
Voor privé- gesprekken en de workshops.

 

KvK nr: 53603885

© 2019 Els Brakman