Het verbonden kind

Over Els

In ieder mens leeft het verlangen
om te kunnen zingen,
om te lachen
en om liefde te strooien. 

Mijn verlangen
Als jong kind wilde ik net zo worden als Maria uit de film The Sound of Music. Maria kon zich fantastisch inleven in kinderen. Zij speelde de angst voor onweer mee door knus met de kleintjes onder de dekens te gaan liggen griezelen. Ze bracht liefdevol, maar beslist het jongste kind naar bed. Zij begreep het liefdesdilemma van de 16 jarige oudste dochter. Ze nam haar verantwoordelijkheid als (bonus)moeder en als vrouw. Maria zong, lachte en zaaide liefde. 

Dierenarts
Ik koos ervoor om dierenarts te worden en genoot enorm van de reuring en gezelligheid van dieren, mensen en kinderen die bij dit werk komt kijken. Maar ik werd onrustig.
Later ontdekte ik dat dierenarts eigenlijk het beroep van mijn vader was en dat mijn keuze voor dit beroep voortkwam uit een enorme loyaliteit aan onze gezinscultuur.
Het werd tijd  om een reis naar binnen te maken, om mijn onrust te gaan begrijpen.

Voelen wat echt bij me paste
Ik begreep steeds beter hoe alles met alles samenhing. Ik begreep dat ik veel deed omdat ik dacht dat het zo hoorde, dat het van me werd verwacht, maar ook dat ik onvoldoende had stilgestaan bij wat ik echt aan onze kinderen wilde meegeven.
Ik deed verschillende opleidingen en trainingen en bouwde zo aan mijn nieuwe praktijk. Nu begeleid ik alweer dertien jaar mensen die, vaak via het lastige gedrag van hun kind, bij me komen voor nieuwe inzichten en vaardigheden in hun persoonlijke ontwikkeling. 

 

Visie
We leven vaak reactief, omdat we altijd deel zijn van een systeem wat we onbewust in evenwicht willen houden.  Zo hebben we, vaak dus onbewust, onze plek gekozen binnen ons eigen familiesysteem, binnen ons werk, binnen ons eigen gezin, binnen onze vriendenkring.  Dat kost ons vaak veel onnodige energie, emoties en innerlijke onrust. Het meest confronterende  is, dat onze kinderen dat nog eerder door hebben dan wijzelf en dat zij daar last van hebben!
Kinderen zijn bij uitstek prachtige ‘aangevers’ voor nieuwe inzichten over jezelf en het leren van nieuwe vaardigheden. Ze willen jóu als ouder en vragen steeds in een andere fase op een andere manier om je dóór te ontwikkelen. Tot je een wijze ouder bent: -)

Missie
Ik geloof dat groei en ontwikkeling alleen kan wanneer ouders en kind op een gezonde, liefdevolle en warme manier met elkaar zijn verbonden. Dat komt henzelf ten goede, en straalt door naar het leven rondom hen. Ik draag daar graag aan bij.

Moeder
Els is moeder van drie volwassen, vrolijke dochters en een ‘hemels’ zoontje. Zij heeft ervaring met diverse kinderen die korte of langere tijd bij haar gezin hebben gewoond. 

Opleidingen

  • Pedagogiek
  • Kindertolk
  • Opvoedopstellingen
  • Opstellen van het verlangen
  • EFT coach
  • Hypnotherapeut gefocust op ouderschap

Ik werk met:

Presentchild methode (kindertolk)
Individuele (opvoed)opstellingen
EFT
Hynotherapie
Verbindende communicatie
Focussen