Over mijzelf

Els Brakman. Initiatiefneemster van Het Verbonden Kind

Verder ben ik ben de blije moeder van onze drie dochters en van een ‘hemels’ zoontje.
En sinds kort ben ik ook oma!

Ik heb daarnaast ervaring met een stiefkind, ‘pleeg’kinderen en vele andere kinderen die bij ons aan de keukentafel zaten, en nog zitten…

Mijn eigen pad

Hoe het begon

Na 12 jaar als met veel plezier als dierenarts gewerkt te hebben werd het onrustig in me. Het werd tijd voor een nieuw pad…

Ik wist niet wat, maar nam wel het besluit te stoppen met mijn werk. Stilte.
Ik realiseerde me dat ik vanuit loyaliteit aan mijn familiesysteem het beroep van mijn vader had gekozen. 
Het werd tijd om mijn eigen pad te gaan.

Op een dag was ik met onze, toen nog kleine meisjes, in de kleedkamer van een zwembad. Om ons heen waren allemaal kleumende kinderen; te koud om te doen wat hun moeders wilden. Toen één moeder begon te mopperen op haar kind, begon de rest ook te mopperen: “schiet op.. kleed jezelf aan!” De kinderen begonnen te huilen of werden boos en dwars. Waarop één van onze kinderen zachtjes vroeg, “Mama, waarom zijn de mensen hier zo boos?”

Op dat moment werd mijn liefde voor mijn huidige werk geboren. “Want… wat gebeurde er nu eigenlijk?”

Ik ben opgeleid tot:

pedagoog, kindertolk, mindfulness trainer, individuele opvoedopsteller, intuïtief systemisch coach en gebruik vaak EFT of Hypnose bij de sessies…
En eerst was ik dus dierenarts 🙂

Het werd een zoektocht naar: Waarom verlies je jezelf soms?

En… hoe kan je toch bij jezelf blijven ?
Want ik geloofde echt niet dat dit onaardige ouders waren. Maar ze gedroegen zich in dat moment even zo onaardig. En ja, ik herkende dit patroon ook wel bij mezelf… dat je je dus anders gedraagt dan je eigenlijk zelf zou willen. En dat dan dus ook meteen je kinderen daarop reageren.

Het resultaat van deze zoektocht werd mijn huidige werk wat ik nu alweer 13 jaar met veel plezier doe.

Mijn visie en missie:

Echt, ik merk het steeds weer wanneer ik met ouders werk; Er is altijd onvoorwaardelijke liefde tussen ouders en hun kind!.
Maar soms is het moeiijk om het vorm te geven en voelbaar te maken.
Dagelijks gedoe belemmert vaak ‘ons uitzicht’ op het prachtige kind wat we hebben.

Ik help ouders hun ‘brillenglazen’ te poetsen.
Want ouderlijke liefde is de meest krachtige voedingsbron voor gezonde, zelfstandige en vrolijke kinderen.

"Je kan je kind niet veranderen; Je kan wel leren zelf ontspannen en liefdevol te blijven.

Mijn manier van werken

We kijken waar je nu precies tegenaan loopt en wat je wilt veranderen.
We kijken naar wat je (onbewust) weerhoudt om door weer en wind gewoon liefdevol te blijven.
Vaak worden we belemmerd door onze verwachtingen en aannames over ons kind, over onszelf en over opvoeden .

Je kan je kind niet veranderen; Je kan wel leren zijn gedrag en jouw reactie daarop te begrijpen.
Je reacties (niet alleen op je kind, maar ook in de dagelijkse dingen) zijn vaak vertrouwde, maar nu belemmerende patronen die je je ooit hebt aangeleerd. Patronen die onderhuids vaak stress geven.
Je kan je verleden niet veranderen. Je kan feitelijke gebeurteniseen niet veranderen. Je kan er wél anders naar gaan kijken. Want misschien heb je toendertijd conclusies getrokken die je nu nog hinderen. Conclusies die je nu kunt herzien. Waardoor je vrijer wordt. En liefdevoller.
En dan kan je ook weer liefdevol en ‘in contact’  reageren op je kind. Dat helpt!

Vaak gebruik ik EFT , een opstelling  of vormen van hypnose  omdat dat snel en duidelijk werkt en voorbij gaat aan het ‘denken over.
Want dat hebben de meeste ouders al lang genoeg gedaan!

3 gesprekken. 3 stappen.

Met resultaat

Je ervaart meestal al na 3 gesprekken weer de vrijheid om keuzes te maken die voor jou kloppen, je kan op een natuurlijke manier grenzen stellen, en je voelt de ruimte om liefdevol aanwezig te zijn.
Zo kan je vanzelf je eigen manier van samen-leven weer vinden.
Want dat doet iedereen toch op zijn eigen wijze!

Door jouw ene hypnose-behandeling ben ik een metamorfose ondergaan, iets anders kan ik het niet noemen. Een innerlijke metamorfose dan wel te verstaan hè!
En het allergekste is, is dat ik gewoon niet meer weet wàt nou eigenlijk het probleem was. Ik kan het me niet meer herinneren, net zoals jij ook aangaf dat ik dat niet meer zou weten, op het einde van de sessie. En dan jouw menszijn in combinatie met jouw professionaliteit. Jouw enthousiasme, jouw liefdevolle aandacht met die heerlijke vrolijke humor, maakte dat ik geen enkele moeite had om over mijn skepsis/reserves t.a.v. een hypnose-behandeling heen te stappen.

– Liefs, L

Door jouw ene hypnose-behandeling ben ik een metamorfose ondergaan, iets anders kan ik het niet noemen. Een innerlijke metamorfose dan wel te verstaan hè!
En het allergekste is, is dat ik gewoon niet meer weet wàt nou eigenlijk het probleem was. Ik kan het me niet meer herinneren, net zoals jij ook aangaf dat ik dat niet meer zou weten, op het einde van de behandeling. En dan jouw menszijn in combinatie met jouw professionaliteit. Jouw enthousiasme, jouw liefdevolle aandacht met die heerlijke vrolijke humor, maakte dat ik geen enkele moeite had om over mijn skepsis/reserves tav. een hypnose-behandeling heen te stappen.
liefs, L.

Weer Rust in Huis

Voor ouders die worstelen met lastige gedrag van hun kind.

5 checkpunten waardoor je kind gewoon naar je zal gaan luisteren.
(en jij je dus niet meer boos hoeft te maken, of te irriteren)

Het resultaat is dit

Er komt weer rust in jullie gezin, want: